Mobirise

Partners / sponsoren

Astropolis kwam tot stand dankzij de gedrevenheid van enkele amateurastronomen met financiële steun van enkele belangrijke sponsoren, diverse inovatieve partners en publieke donaties. Het project wordt overigens grotendeels gedragen door energieke vrijwilligers ...

Sponsoren

Vlaamse Overheid

De Vlaamse Overheid ondersteunt de opening van Astropolis met een subsidie. “Het is belangrijk dat jongeren de kans krijgen om de boeiende wereld van de ruimtevaart te ontdekken”, meent Vlaams minister van Innovatie en Wetenschapscommunicatie Hilde Crevits (CD&V).

Stad Oostende

De stad Oostende ondersteunt de opening van Astropolis met een subsidie. “Met Astropolis krijgt Oostende er opnieuw een grote troef bij”, stellen burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) en schepen voor Vrije Tijd Bart Plasschaert (CD&V).

Nationale loterij

De Nationale Loterij ondersteunt de opening van Astropolis met een subsidie voor de realisatie van de interactieve 'Fly me to the Moon' tentoonstelling. 

iChoosr

iChoosr ondersteunt Astropolis met een sponsoring in de vorm van veertig kwalitatieve zonnepanelen. De zonnepanelen werden geplaatst door de firma Izen.

Himpe

Bouwbedrijf Himpe heeft ons, onder leiding van architecten Lesley Sanders (Stad Oostende) en Pieter-Jan Peeters , van ontwerp tot realisatie bijgestaan met raad en daad. Onbetaalbaar !

Coca Cola

Coca Cola, samen met een lokale drankencentrale, ondersteunt Astropolis met advies en de inkleding van de cafetaria (met terras).

Green House Talent

Green House Talent ondersteunt Astropolis met een financiële sponsoring.

Spacepage

Spacepage is één van de grootste astronomie en ruimtevaart gerelateerde websites uit de Lage Landen boordevol artikelen en actueel nieuws.

Spacepage ondersteunt Astropolis met een financiële sponsoring.

Calcule

Calcule is een bekend boekhoudkantoor uit Oostende waar ook wij terecht kunnen voor fiscaal advies.

Calcule ondersteunt Astropolis met een financiële sponsoring.

Partners

Vormingplus

Samen met Vormingplus Oostende / Westhoek organiseren we tal van wetenschappelijke debatten en voordrachten. Ze zijn dan ook onze educatieve partner.

Middelkerkse Modelbouw Vereniging

De Middelkerkse modelbouw vereniging is een vriendenclub dat wekelijks bijeen komt op vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur. Hun lokaal kan u terugvinden in 'De Stille Meers' te Middelkerke. De Middelkerkste modelbouw vereniging staat in voor de diverse schaalmodellen in het 'Geschiedenis van de ruimtevaart' diorama in Astropolis en is hierbij onze officiële partner.

Noodweer Benelux

De samenwerking met NoodweerBenelux zal ons in staat stellen om naast educatieve sterrenkundige en ruimtevaartgerichte voordrachten en workshops ook klimatologische projecten uit te werken. Daarnaast wordt ook gekeken om op en rond Astropolis de nodige instrumenten te voorzien zodoende we een beter zicht krijgen op het lokale weer.

AstroLAB Iris

Al meer dan twintig jaar werken we samen met Volkssterrenwacht AstroLAB Iris voor allerhande sterrenkundige projecten. Het 'Hemeljournaal' is onze meest recente realisatie. Ze zijn dan ook educatieve partner van Astropolis.

BIRA

Het BIRA, oftewel Belgisch Instituut voor Ruimte Aeronomie, is wetenschappelijke partner van Astropolis.

 Astropolis maakt, via het BIRA, deel uit van het BRAMS netwerk wat staat voor 'Belgian Radio Meteor Stations'.

JVS Quasar

JVS Quasar, de Jongerenvereniging Voor Sterrenkunde kern Quasar uit Oostende, is educatieve partner en staat in voor onze 'Space hoppers' jongerenwerking.


Met onze oprechte dank aan de vele particuliere donateurs die ons,
via de rekening van de Koning Boudewijnstichting, gesteund hebben. 


Mobirise

Wordt sponsor / partner

Interesse om sponsor of wetenschappelijke partner te worden ? Dat kan ! We hebben diverse formules om te sponsoren en zijn steeds bereid om samen te werken met een innovatieve en gedreven partner.

Neem contact met ons op via info@astropolis.be voor meer informatie !

Mobirise

Steun ons door te shoppen !

Doe uw aankopen bij al uw favoriete webshops via onze Astropolis Trooper pagina. Zo krijgen wij een percentage op uw aankopen zonder dat het u één cent kost ! Waar wacht u nog op ?

Adres

Duinkerkseweg 16
8400 Oostende / België
GPS : 51.206815 - 2.886267

Sociale media
Contact
  • Tel.: 059/36.09.78
  • E-mail : info@astropolis.be 
Info
  • Astropolis  combineert  sterrenkunde en ruimtevaart in één boeiend en innovatief geheel en dat voor het ganse gezin !

How to develop a site - Click for more