html5 templates

Alhoewel de werken aan het pand nog volop bezig zijn zullen we toch al enkele activiteiten voor het publiek voorzien ...

Activiteiten


Zaterdag 16 maart 2019 - 19.30 uur

Evenement : Sterrenkijkdag

Tijdens deze 'Sterrenkijkdag' voorzien we diverse telescopen waarmee we samen met u het wonderbaarlijke heelal verkennen. De Maan is alvast voor 76% verlicht en aldus goed zichtbaar. Ook de planeet Mars is vroeg in de avond, maar laag aan de hemel, te zien. Met wat geluk zien we ook af en toe een vallende ster uit de Virginiden meteorenzwerm of een satelliet overvliegen. Binnen het indrukwekkende Orion sterrenbeeld vinden we beslist de gelijknamige nevel terug. Kortom, er valt heel wat te zien ...

Op de Astropolis info-stand komt u meer te weten over de bouw van het nabijgelegen pand en de toekomstige publieke werking. Benieuwd ? Kom dan gerust eens langs !

Deelname : GRATIS
Locatie : Steensedijk 495 (Oostende)
Inschrijven : Niet nodig !


Zaterdag 20 oktober 2018 - 19.00 uur

Evenement : Nacht van de duisternis

Maak kennis met het nachtleven in het vissersdorp Walraversijde in Raversyde ANNO 1465. Het park wordt verduisterd en er is een parcours waarlangs verschillende informatieve standjes staan die de bezoeker meer vertellen over nacht-gerelateerde onderwerpen: vleermuizen, eikelmuizen, vossen, nachtvlinders, egels enz. Het heelal kan worden verkend met diverse telescopen, er zijn ook boeiende voordrachten en projecties ! 

Deelname : GRATIS
Locatie : Nieuwpoortsesteenweg 636 (Oostende)
Inschrijven : oostende@vogelbescherming.be

Nacht van de duisternis

De 'Nacht van de duisternis' is een jaarlijks evenement van de Bond Beter Leefmilieu, in een organisatie van de provincie West-Vlaanderen, het Vogelopvangcentrum en Astropolis, dat tot doel heeft de problematiek van lichthinder op mens en dier toe te lichten.

Ontdekt de website : www.nvdd.be


Ontdek ons ook op