Ontdek en beleef sterrenkunde en ruimtevaart in :

Stormschade

De storm van de afgelopen dagen heeft lelijk huisgehouden. Ook Astropolis heeft zwaar in de klappen gedeeld waarbij het dak over de gehele lengte opengescheurd blijkt. Hierdoor zijn we genoodzaakt om onze eerste ‘Astropolis at night’ activiteit, waarbij het publiek door onze pas geïnstalleerde reuze-telescoop kan komen kijken, met een maand uit te stellen. Kortom, er is geen kijkavond op vrijdag 25 februari maar wel op vrijdag 25 maart van 19.00 tot 23.00 uur.

De indrukwekkende ‘Elke dag angst : leven onder de V-bommen terreur’ voordracht door historicus Pieter Serrien, over de inzet van het V-2 wapen als allereerste raket, op donderdag 24 februari kan gelukkig wel plaatsvinden.

Ook de diverse activiteiten tijdens de krokusvakantie kunnen gelukkig ook nog plaatsvinden.
Zo kunnen kinderen vanaf 8 jaar opnieuw raketten bouwen (en lanceren) die tot 100 meter hoog vliegen, is er de indrukwekkende ‘In the shadow of the Moon’ documentaire ter ondersteuning van de ‘Race naar de Maan’ XPO, is er de gloednieuwe ‘Boekenkriebels’ activiteit voor kleuters en leert men de Maan schetsen tijdens een praktijkgerichte workshop. Kortom, er is voor iedereen wel wat in Astropolis !

Voor meer info en tickets zie : www.astropolis.be