Ontdek en beleef sterrenkunde en ruimtevaart in :

Nerdland in … Astropolis

Samen met Hetty Helsmoortel en Henk Rijckaert van Nerdland nemen we Astropolis over. In kleine groepjes gaan kinderen aan de slag met praktische opdrachten en experimenten uit de reeks ‘Doeboeken voor kleine nerds’. In deze workshop staat het bouwen van een ruimteraket centraal. We halen de kleine Elon Musk boven in ons allemaal en we gaan de ruimtevaar helemaal op zijn kop zetten. Gedaan met ouderwetse raketten die de ruimte in gaan aangedreven op kerosine! Wij ontwikkelen een radicaal nieuwe raket aangedreven door water en spierkracht! Misschien halen we het nog niet hélemaal tot aan de maan of Mars, maar een paar tientallen meters hoogte moeten toch mogelijk zijn! Samen maken we een waterraket en we leggen meteen ook uit waarom ze zo goed werkt!

Inschrijven via : www.faar-oostende.be