Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

Kerstvakantie in … Astropolis

Tijdens de kerstvakantie pakken we uit met enkele vaste toppers, zoals onze uiterst populaire microraketten, maar ook met enkele gloednieuwe activiteiten. We sommen ze even op …

Op dinsdag 27 december bouwen we onze eigen Saturnus V draagraket. Dit is de raket die iets meer dan 50 jaar geleden de eerste mensen veilig naar de Maan en terug brachten. Onze versie van de raket wordt vervaardigd uit karton en is een zogenaamd papiermodel. Een workshop voor 8 tot 16 jarigen die zin hebben in een uitdaging !

De dag erna, op woensdag 28 december, krijgen kleuters alle aandacht tijdens onze ‘Boekenkriebels’ activiteit. Deze activiteit betreft een mengeling tussen een voorlees- en knutselmoment waarbij de fantasie optimaal geprikkeld wordt.

Wat is er leuker tijdens de kerstperiode om samen te kijken naar een leuke en avontuurlijke familiefilm. Welnu, wij hebben alvast de ideale science-fiction familiefilm voor u uitgekozen zijnde : ‘E.T. the Extra-Terrestrial’. Vanzelfsprekend voorzien we de gloednieuwe 4K ‘remastered edition’ versie.

Dankzij onze zelf ontworpen microraketten, die regen- en windbestendig zijn, kunnen we ook tijdens de kerstvakantie volop bouwen en lanceren. Jawel, onze microraket is een echte raket die maar liefst 100 m hoog vliegt ! Ben je tussen 8 en 18 jaar en durf je de uitdaging aan ? Kom dan op donderdag 29 december langs !

De onbemande Orion capsule, als onderdeel van de reusactige SLS-raket, is momenteel begonnen aan z’n terugkeer naar de Aarde. Het ideale moment om onze eigen versie van deze capsule te bouwen als uitdagend papiermodel. Een workshop, op dinsdag 3 januari, voor 8 tot 16 jarigen.

Denk je alles te weten over ruimtevaart en het onmetelijke heelal ? Test dan je kennis en doe mee met onze al te gekke ‘Space quiz’ op woensdag 4 januari. Er vallen zelfs prijzen te winnen dus …

De tweede familiefilm tijdens deze vakantie kan je op woensdag 4 januari beleven dankzij : ‘Ready Player One’. Een adembenemende rollercoaster van een film die zich afspeelt in een virtuele wereld. Een absolute aanrader voor alle gamers !

Op donderdag 5 januari leggen we de grootouders in de watten. Want samen met hun favoriete kleinkinderen vanaf 6 jaar kunnen ze, onder onze deskundige begeleiding, samen aan een echte raket bouwen om deze even later los te laten in het luchtruim. Een herinnering die beide nog vele jaren zullen koesteren …

Geboeid door sterrenkunde, ruimtevaart en … techniek ? Neem dan op zaterdag 7 januari deel aan ons 3D virtual reality lab waar we gebruik maken van de allernieuwste VR-brillen om de wonderen van het heelal te verduidelijken.

Zin om wat bij te leren ? Schrijf je dan in op onze ‘Ontstaan van het zonnestelsel’ voordracht op zaterdag 7 januari. Een educatieve multimediale ervaring voor iedereen vanaf 8 jaar die geboeid is van onze plaats in het universum.

Kinderen knutselen te weinig waardoor de handvaardigheid verloren gaat. Daar doen we met Astropolis wat aan door leuke en uitdagende knutselactiviteiten aan te bieden voor jongeren tussen 8 en 12 jaar en dat op zondag 8 januari.

Kortom, tijdens de kerstvakantie knutselen we er op los en bouwen en lanceren we raketten, begeven we ons in een virtuele wereld en leren we wat bij tijdens onze uitdagende quiz of voordracht. Boek alvast uw activiteit via www.astropolis.be !