Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

Hier komt de … paasvakantie

Er valt opnieuw heel wat te beleven in Astropolis tijdens de paasvakantie. Zo hebben we een gloednieuwe workshop waarbij men een unieke 30 cm grote 3D puzzle bouwen van een Saturnus V draagraket (dinsdag 4 april) of een Apollo maanlander (dinsdag 11 april). Geboeid door beide iconische ruimtetuigen uit het Apollo tijdperk ? Ontdek er dan alles over in onze ‘Race naar de Maan’ XPO !

Boekenkriebels, op woensdag 5 april, is een zelf ontworpen voorlees- en speelmoment voor kleuters tussen 3 en 5 jaar rond het thema sterrenkunde en ruimtevaart. Een ideale activiteit om de fantasie en creativiteit te prikkelen van zowel het kind als de ouder.

Het ganse gezin kan tijdens de avond genieten van onze ‘Space kids movies’ waar we een leuke science fiction film vertonen zoals deze keer : ‘Bumblebee’. Verhaal : Verscholen op een autokerkhof ergens in Californië in 1987 bevindt zich de zwaar beschadigde Bumblebee. De zeventienjarige tiener Charlie (Hailee Steinfeld) ontdekt de auto, een Volkswagen Kever, en begint hem te herstellen. Charlie komt tot de ontdekking dat Bumblebee geen gewone auto is en wanneer Bumblebees toekomst bedreigd wordt, doet ze er alles aan om haar nieuwe vriend te beschermen …

Onze zelf ontworpen IXO micro-raket, die maar liefst 100 meter hoog vliegt en tot dertig maal opnieuw hergebruikt kan worden, kan men op zaterdag 8 april bij ons bouwen. Dat is wanneer men tussen 8 en 12 jaar is. Wie jonger is, zijnde vanaf 6 jaar, maar toch ook een raket wil bouwen en lanceren, kan dit samen met één grootouder bij ons doen op zaterdag 15 april.

Wie graag knutselt en niet bang is om zich vuil te maken moet zeker deelnemen aan onze ‘The space artist’ workshop. De ideale workshop die niet enkel de passie voor sterrenkunde en ruimtevaart stimuleert maar eveneens de handvaardigheid, creativiteit en fantasie …

Geen idee hoe groot en complex het heelal is ? Kom dan langs op onze ‘Machten van tien’ voordracht op woensdag 12 april. Visuele modellen hebben ons begrip van de wereld verhelderd, van de klassieke oudheid tot op de dag van vandaag met zijn verfijnde fotografie en computermodellen. Machten van tien is een platenatlas van het heelal voorzover we het kennen, en een gids voor de ontdekking ervan. Een reis van tweeënveertig stappen overspant het universum van de grootste tot de kleinste schaal die binnen ons bereik ligt. We ontmoeten sterrenstelsels, kometen, meren, gebouwen, dieren, cellen, atomen, quarks… De tweeënveertig stappen verbinden de macrocosmos met de microkosmos en leggen de verborgen eenheid van het grote en het kleine bloot …

Nu het stilaan warmer wordt halen we opnieuw onze waterraketten van onder het stof. Een al te gekke (en leerrijke) workshop waarbij we een echte raket bouwen die maar liefst 25 meter hoog vliegt en dat enkel op water en luchtdruk. Ontdek het bij ons op woensdag 12 april en op zondag 16 april.