Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

Krokusvakantie in … Astropolis

Tijdens de krokusvakantie kan men terecht in Astropolis voor tal van leuke en leerzame activiteiten gaande van workshops, rondleidingen, vertoningen en voordrachten. Even opsommen …

Op dinsdag kan je terecht in het Sputnik Lab voor twee uitdagende 3D workshops waar we een zonnestelsel bouwen (14.30 uur) en een reuze telescoop (16.30 uur). Tijdens beide 3D workshops wordt er niet enkel geknutseld, waarbij de motoriek en het ruimtelijk denken wordt gestimuleerd, maar leert men ook wat bij over het onderwerp.

Op woensdag bouwen we onze beruchte IXO micro-raket (14.30 uur) die maar liefst 100 m hoog vliegt waarna we, in de avond in het goed uitgeruste auditorium, met gans de familie kunnen genieten van de uiterst spannende science-fiction film ‘Treasure planet’ (18.30 uur).

Op donderdag neemt de directeur u mee doorheen de ‘Race naar de Maan’ XPO voor een exclusieve VIP tour (14.30 uur) waar je héél wat te weten komt over het Apollo tijdperk dat de eerste mens naar de Maan bracht. Wie het liever wat creatief ziet kan tegelijkertijd in het Sputnik Lab terecht bouw de bouw van een 60 cm groot mobiel van het zonnestelsel. Wedden dat deze een mooie plaats in je kamer krijgt !

Op zaterdag bouwen we, per twee deelnemers, een 90 cm grote papieren versie van de befaamde Saturnus V draagraket. Een uitdaging, maar het resultaat zal dan ook indrukwekkend zijn. Ideaal als (groot)ouder / kind activiteit !

Op zondag bouwen we opnieuw een 3D model van de Apollo lander (14.30 uur) in het Sputnik Lab gevolgd door een uiterst boeiende voordracht (16.00 uur) over het Apollo programma. Geschikt vanaf 8 jaar. Tip ! Deze voordracht is een perfecte afsluiter na een bezoek aan onze ‘Race naar de Maan’ XPO !

Voor meer details of boekingen kan u terecht deze website !