Ontdek en beleef sterrenkunde en ruimtevaart in :

75 Jaar Roswell

Het Roswell incident was op 8 juli 1947 via diverse media groot nieuws in de Verenigde Staten. Berichten over een vermeend neerstorten van een vliegende schotel nabij Roswell staat overigens bij ufologen bekend als het belangrijkste ufo-incident ooit. Nu, 75 jaar later, nemen we dit incident onder de loep in de vorm van een visueel chronologisch verslag …

Spreker : Patrick Jaecques (Astropolis – Space Science Center)

De rode draad in het leven van Patrick Jaecques is ongetwijfeld zijn passie en gedrevenheid om sterrenkunde en ruimtevaart te populariseren bij het brede publiek. Een passie die ontstond toen hij als kleuter elke nacht de duisternis in keek op zoek naar de Maan en de sterren. De gedrevenheid ontstond later, toen hij als 14 jarige lid werd van een plaatselijke sterrenkundige vereniging. Daar legde hij zich toe, aan de hand van artikels, voordrachten en tentoonstellingen, om de schoonheid en complexiteit van het heelal op een verstaanbare manier uit de doeken te doen. Later, toen hij te oud werd om nog langer lid te zijn van een jongerenvereniging, richtte hij de Astro Event Group op die de krijtlijnen uittekende van het Astropolis project. Heden, elf jaar na het bedenken van het concept, kan iedereen in Astropolis terecht om wat bij te leren over het wonderbaarlijke heelal en onze verkenning hiervan.

Geschikt vanaf : + 12 jaar
Tijdsduur : 2.00 uur (+ pauze)

Opgelet ! De deuren van het Astrocafé gaan open om 18.45 uur. De film, documentaire of voordracht begint steeds stipt om 19.00 uur. Wees dus zeker op tijd !

Loading...