Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

Apollo – Mensen op de Maan

Over het Apollo-programma is er al heel wat verteld en geschreven. Toch blijft het boeien. Zeker wanneer we een blik werpen achter de schermen. Van de opleiding van de astro-nauten, de ontwikkeling van de diverse ruimtevaartuigen tot wat er gebeurd is na hun terugkeer van de Maan …

Deze voordracht werd gemaakt ter ondersteuning van de ‘Race naar de Maan’ tentoonstelling die tot eind 2022 loopt in Astropolis.

Spreker : Patrick Jaecques (Astropolis – Space Science Center)

De rode draad in het leven van Patrick Jaecques is ongetwijfeld zijn passie en gedrevenheid om sterrenkunde en ruimtevaart te populariseren bij het brede publiek. Een passie die ontstond toen hij als kleuter elke nacht de duisternis in keek op zoek naar de Maan en de sterren. De gedrevenheid ontstond later, toen hij als 14 jarige lid werd van een plaatselijke sterrenkundige vereniging. Daar legde hij zich toe, aan de hand van artikels, voordrachten en tentoonstellingen, om de schoonheid en complexiteit van het heelal op een verstaanbare manier uit de doeken te doen. Later, toen hij te oud werd om nog langer lid te zijn van een jongerenvereniging, richtte hij de Astro Event Group op die de krijtlijnen uittekende van het Astropolis project. Heden, elf jaar na het bedenken van het concept, kan iedereen in Astropolis terecht om wat bij te leren over het wonderbaarlijke heelal en onze verkenning hiervan.

| Prijs : 6.00 Euro (*).
| Doelgroep : 8 tot 88 Jaar.
| Maximaal aantal deelnemers : 50.
| Van 10.00 tot 12.00 uur. Deuren open vanaf 09.45 uur.

(*) 6.00 Euro online, 8.00 Euro aan de deur. Inschrijven kan t/m 11 juli.

Laden...