Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

Astropolis at night

Op het maandelijkse ‘Astropolis at night’ evenenement, telkens op de 4e vrijdag van de maand van 19.00 tot 00.00 uur, ligt de nadruk op het waarnemen. Zo voorzien we een waarneemstand, kan men terecht in minstens één van de beide waarneemkoepels en is er een praktijkgerichte voordracht.

In de ‘Sterrenbeeld van de maand’ voordracht lichten we een sterrenbeeld toe dat op het betreffende moment prominent aan de hemel staat. We bespreken de mythologische oorsprong van het sterrenbeeld, leggen uit hoe men het sterrenbeeld kan terugvinden aan de hemel en wat men er, met het blote oog, verrekijker of telescoop, kan ontdekken. Van planeten, kometen tot deep-sky objecten !

Het voordeel van deze voordracht is dat we een vervangprogramma hebben bij slecht weer en / of de bezoeker meer praktische informatie krijgt over hoe men zelf de nachtelijke hemel kan ontdekken.

19.00 uur – Deuren open.
19.30 uur – Voordracht : Sterrenbeeld v/d maand.
20.30 uur – Sterrenkijken !
00.00 uur – Einde.

Zin om gewoon langs te komen om wat drinken en te praten over de wonderen van het heelal ? Bezoek dan ons Astrocafé met sfeervolle nachtverlichting dat doorlopend open is tijdens ‘Astropolis at night’.

Loading...