Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

Astropolis at night

Op de maandelijkse ‘Astropolis at night’ kijkavond, telkens op de 4e vrijdag van de maand van 19.00 tot 23.30 uur, ligt de nadruk op praktische sterrenkunde. Zo kan men terecht in de grote waarneemkoepel om door onze reuze-telescoop te turen en stellen we, bij gelegenheid, ook enkele mobiele telescopen en verrekijkers buiten op.

Beginnen doen we steeds, omstreeks 19.30 uur, met de ‘Sterrenbeeld van de maand’ voordracht in het Lemaitre auditorium. Zo leren we de bezoekers een prominent sterrenbeeld aan. Bespreken we de mythologische oorsprong ervan en leggen we uit wat je er, met een verrekijker of eenvoudige beginnerstelescoop, allemaal in kan ontdekken. Kortom, ongeacht het weer … je leert altijd wel wat bij !

Gewoon zin om langs te komen en te praten over sterrenkunde en ruimtevaart in ons sfeervolle Astrocafé ? Dan kan dit vanzelfsprekend ook …

19.00 uur – Deuren open.
19.30 uur – Voordracht : Sterrenbeeld v/d maand.
20.30 uur – Sterrenkijken !
23.30 uur – Einde.

| Prijs : 6.00 Euro.
| Doelgroep : 8 tot 88 Jaar.
| Maximaal aantal deelnemers : 150.
| Locatie : Lemaitre auditorium en grote koepel.
| Van 19.00 tot 23.30 uur. Deuren open vanaf 19.00 uur.

Bereikbaarheid : Astropolis ligt aan het ‘Groen lint’ van Oostende. Er is een ruime fietsstalling naast het pand. U kan gratis parkeren met de wagen langs de Duinkerkseweg vanaf de toegangsbrug. Met de bus neemt u lijn 6 richting luchthaven met halte ‘Distellaan’. Van daaruit is het, via het woonzorgcentrum, 750 m wandelen door park ‘Nieuwe Koers’ tot aan Astropolis.

Laden...