Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

Astropolis at night

Op het maandelijkse ‘Astropolis at night’ evenenement, telkens op de 4e vrijdag van de maand van 19.00 tot 23.00 uur, ligt de nadruk op het waarnemen. Zo voorzien we op het plein een uitgebreide waarneemstand en kunnen de bezoekers terecht in beide waarneemkoepels.

Ook beide tijdelijke XPO’s, zijnde ‘Race naar de Maan’ en ‘Geschiedenis van de optica’, kunnen bezocht worden en dat in een rood verlichte zaal (*). Gebruik dus het licht van uw smartphone, of een zelf meegebrachte kleine zaklamp, om de informatie op de panelen te lezen.

In het Lemaitre auditorium kan u terecht voor een reeks korte documentaires over amateursterrenkunde en in het Sputnik Lab kan u terecht voor een hemeljournaal maar ook voor al uw praktische sterrenkundige vragen. Interesse om een eerste telescoop aan te schaffen ? Zoek je advies in verband met accessoires ? Nood aan een goede beginnersgids ? Kom dan langs en stel uw vragen !

In het sfeervolle astrocafé kan u zich opwarmen met een lekker drankje of onze uitgebreide shop bezoeken. We hebben voor iedereen wel wat !

Kortom, heb je al altijd door een telescoop willen kijken ? Kom dan zeker af naar het maandelijkse ‘Astropolis at night’ evenement !

(*) Telkens wanneer we waarnemen schakelen we over op onze rode nachtverlichting. In tegenstelling tot wit licht schaad rood licht ons nachtzicht niet, waardoor we heel wat meer te zien krijgen. Zeker wanneer we kijken door een telescoop. Bij ons kan je dus optimaal waarnemen !

Laden...