Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

Blik op de Maan

Iedereen heeft wellicht al eens gekeken naar onze naaste buur, de Maan. Met het blote oog en misschien zelfs met een verrekijker. Maar wat kan men er eigenlijk op ontdekken ? Is er meer te zien dan enkel kraters en zeeën ? Welnu, we ontdekken het allemaal in deze visueel indrukwekkende voordracht …

Spreker : Patrick Jaecques (Astropolis)

De rode draad in het leven van Patrick Jaecques is ongetwijfeld zijn passie en gedrevenheid om sterrenkunde en ruimtevaart te populariseren bij het brede publiek. Een passie die ontstond toen hij als kleuter elke nacht de duisternis in keek op zoek naar de Maan en de sterren. De gedrevenheid ontstond later, toen hij als 14 jarige lid werd van een plaatselijke sterrenkundige vereniging. Daar legde hij zich toe, aan de hand van artikels, voordrachten en tentoonstellingen, om de schoonheid en complexiteit van het heelal op een verstaanbare manier uit de doeken te doen. Later, toen hij te oud werd om nog langer lid te zijn van een jongerenvereniging, richtte hij de Astro Event Group op die de krijtlijnen uittekende van het Astropolis project. Heden, elf jaar na het bedenken van het concept, kan iedereen in Astropolis terecht om wat bij te leren over het wonderbaarlijke heelal en onze verkenning hiervan.

Adviesleeftijd : + 8 Jaar
Tijdsduur : 2 uur (+ pauze)

De deuren openen om 18.45 uur en de voordracht begint stipt om 19.00 uur. Achteraf kan er gezellig nagepraat worden in het Astrocafé.

Opgelet ! Dit jaar voorzien we publieke voordrachten elke 1e zaterdag van de maand (19.00 tot 21.00 uur) alsook elke 2e woensdag van de maand (10.00 tot 12.00 uur).

Loading...