Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

De mysterieuze Maan

De Maan heeft nog lang niet alle geheimen prijsgegeven. Zo weten we nog steeds niet met zekerheid hoe deze is ontstaan en wat het effect hiervan was op de Aarde. Ook stellen we ons vragen over de afkomst van het water op de zuidpool, waarom we enkel steeds dezelfde kant zien of waarom de korst van de Maan beduidend dikker is aan de achterzijde. En waarom heeft de Maan eigenlijk een ionosfeer en zijn er maanbevingen terwijl deze geen actieve kern heeft ? En klopt het trouwens dat de Maan hol is ? Tijd voor een grondig onderzoek naar … de mysterieuze Maan !

Spreker : Patrick Jaecques (Astropolis)

De rode draad in het leven van Patrick Jaecques is ongetwijfeld zijn passie en gedrevenheid om sterrenkunde en ruimtevaart te populariseren bij het brede publiek. Een passie die ontstond toen hij als kleuter elke nacht de duisternis in keek op zoek naar de Maan en de sterren. De gedrevenheid ontstond later, toen hij als 14 jarige lid werd van een plaatselijke sterrenkundige vereniging. Daar legde hij zich toe, aan de hand van artikels, voordrachten en tentoonstellingen, om de schoonheid en complexiteit van het heelal op een verstaanbare manier uit de doeken te doen. Later, toen hij te oud werd om nog langer lid te zijn van een jongerenvereniging, richtte hij de Astro Event Group op die de krijtlijnen uittekende van het Astropolis project. Heden, elf jaar na het bedenken van het concept, kan iedereen in Astropolis terecht om wat bij te leren over het wonderbaarlijke heelal en onze verkenning hiervan.

| Prijs : 6.00 Euro.
| Doelgroep : 8 tot 88 Jaar.
| Maximaal aantal deelnemers : 25.
| Locatie : Sputnik Lab (1e verdiep).
| Van 14.30 tot 16.30 uur. Deuren open vanaf 14.00 uur.

Bereikbaarheid : Astropolis ligt aan het ‘Groen lint’ van Oostende. Er is een ruime fietsstalling naast het pand. U kan gratis parkeren met de wagen langs de Duinkerkseweg vanaf de toegangsbrug. Met de bus neemt u lijn 6 richting luchthaven met halte ‘Distellaan’. Van daaruit is het, via het woonzorgcentrum, 750 m wandelen door park ‘Nieuwe Koers’ tot aan Astropolis.

Laden...