Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

De nacht van de musea en de galerijen

Met 38 deelnemende kunsthuizen belooft het opnieuw een inspirerende editie te worden. De galeries en musea zetten hun deuren open, terwijl de leerlingen van het Conservatorium aan Zee je trakteren op een concert. Volg het verlicht parcours langs de verschillende locaties en laat je meevoeren …

Tijdens ‘De Nacht van de Musea en de Galerijen’ is Astropolis uitzonderlijk doorlopend open van 19.00 tot 23.00 uur. Wat valt er zoals te beleven ?

Tentoonstellingen

U kan de ‘Race naar de Maan’ tentoonstelling ontdekken in de rode gloed van onze nachtverlichting (breng een zaklamp mee) waarbij onze edutainers u tal van boeiende weetjes weten te vertellen over de exploratie van onze naaste buur: de maan. Speciaal voor de kinderen is er een knutselhoek voorzien waar ze hun eigen Webb ruimtetelescoop kunnen bouwen. De workshop is betalend (ter plaatse).

In onze gloednieuwe ‘Van druk- tot ruimtepak’ tentoonstelling, op het eerste verdiep, kan echte overalls, drukpakken, handschoenen en tal van andere zaken ontdekken uit de boeiende geschiedenis van de lucht- en ruimtevaart.

Waarneemkoepel

In de grote koepel kan je door onze indrukwekkende telescoop de planeten Jupiter en Mars bestuderen alsook wat deep-sky objecten ontdekken. Dit vanzelfsprekend enkel bij helder weer!

Auditorium

In het Lemaitre auditorium kan je doorlopend terecht voor twee korte documentaires: de Hubble -The final frontier die 4K beeldmateriaal bevat van de mooiste Hubble ruimtetelescoop ontdekkingen alsook de documentaire ‘Children of planet Earth’ die een mix brengt van de boodschappen aan boord van de Voyager sonde. Een sterk visueel en auditief spektakel.

Muziek

In het Sputnik Lab kan u genieten van een ‘ live ‘ optreden van Mountain spring. Mountain Spring is een jong en enthousiast vioolensemble. Met een breed repertoire hebben ze een streepje muziek voor elke gelegenheid. De optredens zijn voorzien van 19.30 tot 20.00 uur, 20.30 tot 21.00 uur en 21.30 tot 22.00 uur.

Cafetaria

In ons sfeervolle Astrocafé kan u genieten van een hapje en / of drankje terwijl u geniet van de planeten door Holst. Ook onze shop zal voor deze gelegenheid open zijn.

Opgelet ! We hebben het maximaal aantal deelnemers bereikt voor deze avond ! Hierdoor kan u zich helaas niet meer inschrijven …