Ontdek en beleef sterrenkunde en ruimtevaart in :

De Perseïden meteorenzwerm

Tijdens deze korte voordracht, ter ondersteuning van ons gratis ‘Perseus nights’ evenement, leggen we kort uit was meteoren zijn, vanwaar ze afkomstig zijn en hoe je deze het best kan waarnemen …

Spreker : Patrick Jaecques (Astropolis – Space Science Center)

De rode draad in het leven van Patrick Jaecques is ongetwijfeld zijn passie en gedrevenheid om sterrenkunde en ruimtevaart te populariseren bij het brede publiek. Een passie die ontstond toen hij als kleuter elke nacht de duisternis in keek op zoek naar de Maan en de sterren. De gedrevenheid ontstond later, toen hij als 14 jarige lid werd van een plaatselijke sterrenkundige vereniging. Daar legde hij zich toe, aan de hand van artikels, voordrachten en tentoonstellingen, om de schoonheid en complexiteit van het heelal op een verstaanbare manier uit de doeken te doen. Later, toen hij te oud werd om nog langer lid te zijn van een jongerenvereniging, richtte hij de Astro Event Group op die de krijtlijnen uittekende van het Astropolis project. Heden, elf jaar na het bedenken van het concept, kan iedereen in Astropolis terecht om wat bij te leren over het wonderbaarlijke heelal en onze verkenning hiervan.

Voordracht 1 : 19.30 tot 20.00 uur (50 personen)
Voordracht 2 : 20.30 tot 21.00 uur (50 personen)

Geschikt vanaf : + 8 jaar
Tijdsduur : 30 minuten

Opgelet ! De deuren van het Astrocafé gaan open om 18.45 uur. De film, documentaire of voordracht begint steeds stipt. Wees dus zeker op tijd !

Loading...