Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

Halloween

Op maandag 31 oktober is de Nieuwe Koerswijk helemaal in de ban van Halloween.

Alle kinderen van de wijk verkleden zich in hun favoriete angstwekkende personage. Als het donker wordt, bellen ze aan bij huizen in de buurt en roepen ‘Trick or treat!’. De persoon die de deur opent, heeft de keuze: een plagerijtje ondergaan (trick) of de kinderen iets lekkers meegeven (treat).

De kinderen gaan op 31 oktober tussen 17.00 en 19.00 uur op tocht in de verschillende straten van de wijk. Als ze bij u mogen aanbellen, hang dan deze affiche (die u in de brievenbus ontvangt) uit aan de voordeur of aan een ruit vooraan. Dan weten de kinderen dat ze bij u mogen aanbellen om u eventjes schrik aan te jagen. En om met iets lekkers naar de volgende deur te rennen.

Vanaf 19.00 uur zijn alle kinderen, hun ouders, en alle andere wijkbewoners welkom bij Astropolis in het Park De Nieuwe Koers. Daar komt een oud kerkhof tot leven… VOK zorgt voor akelig lekkere pompoensoep (gratis, alleen voor wie zijn eigen beker meebrengt!), er worden enge verhalen verteld, griezels achter de bar schenken macabere drankjes, spookachtige figuren grijnzen je toe, lugubere hotdogs (€ 2,00) kruipen naar je mond…

In Astropolis kan je griezelen bij een langspeelfilm en waarnemingen doen in de grote koepel. Tickets voor de griezelfilm kan je hieronder bestellen. Betalen voor een bezoek aan de grote koepel kan ter plaatse. Bij slecht weer (regen, storm, enz …) zal er niet waargenomen worden.

Programma

17.00 uur – Trick or treat wandeltocht doorheen de wijk
19.00 uur – Halloween at Astropolis (eetstanden, winterterras, waarnemen, griezelhoek, enz …).
20.00 uur – Griezel cinema (online boeken kan hieronder. Plaatsen zijn beperkt).
23.30 uur – Einde.

Film : Monster house (2006)

In de straat waar de twaalfjarige D.J. Walters en zijn beste vriend Chowder wonen staat een groot en eng huis. D.J. woont recht tegenover het huis en bespioneerd de bewoner, meneer Nebbercracker. Deze oude man is een zuurpruim eerste klas en de hele buurt is bang voor hem. Als meneer Nebbercracker door een ongeluk in het ziekenhuis belandt, ontdekken D.J. en Chowder nog meer vreemde dingen aan het huis. Ze komen erachter dat het huis echt leeft en boosaardig is! Met de hulp van de stoere Jenny zetten D.J. en Chowder al hun angsten opzij en besluiten ze om het mysterie van het huis op te lossen. Dit zou weleens het spannendste avontuur van hun leven kunnen worden…

Na The Polar Express gebruikten producenten Robert Zemeckis en Steven Spielberg weer dezelfde technieken (motion-capture animation) bij het maken van Monster House. Speelduur : 91 minuten. Taal : Nederlands gesproken / Nederlandstalige ondertitels. Van 20.00 uur tot 21.30 uur. Toegang : 5,00 Euro p/p. Inschrijven, voor deze spannende griezel kinderfilm, gebeurd hieronder (of ter plaatse). Plaatsen zijn beperkt ! Voor het evenement zelf hoeft u zich niet in te schrijven. Durven jullie meedoen ? Dan zien we elkaar op 31 oktober. Tot dan !

Een evenement in samenwerking met de VOK wijkwerking met de steun van de stad Oostende.

 

Laden...
WordPress PopUp Plugin