Ontdek en beleef sterrenkunde en ruimtevaart in :

Het MDRS avontuur

In 1972 verlieten de laatste astronauten de maan. Anno 2022 lijken de maan en Mars dichterbij dan ooit. De nieuwe ruimterenaissance is gericht op het bouwen van een Marsbasis, met de maan als opstap naar de kolonisatie van Mars. Maar wat betekent het om op Mars te leven ? Welke activiteiten voeren we op Mars uit ? Enkel een simulatie op aarde kan dit benaderen. De kolonisatie van Mars maakt van ons een multiplanetaire soort en dat zien we als de kroon op onze wetenschappelijke en technologische ontwikkeling. Maar hoe bereiden we onze jongeren voor op een dergelijke missie ?

Deze voordracht werd gemaakt ter ondersteuning van de ‘EXOmars’ tentoonstelling die tot oktober 2022 loopt in Astropolis.

Spreker : Arjan van der Star (Geoloog UCLL te Leuven)

Arjan van der Star is geoloog en lector aardrijkskunde in de lerarenopleiding aan de UCLL te Leuven. Hij was verantwoordelijk voor het wetenschappelijke en educatieve luik van de eerste Belgische Marssimulatie in Utah. Hij voerde meerdere initiatieven uit om ruimtevaart in het onderwijs promoten en is nationaal vertegenwoordiger van de European Association of Astronomy Education.

Geschikt vanaf : + 10 jaar
Tijdsduur : 2.00 uur (+ pauze)

Opgelet ! De deuren van het Astrocafé gaan open om 18.45 uur. De film, documentaire of voordracht begint steeds stipt om 19.00 uur. Wees dus zeker op tijd !

Loading...