Ontdek en beleef sterrenkunde en ruimtevaart in :

Klimaatverandering

Klimaatverandering blijft een actueel thema, maar vijftien jaar na Al Gores ‘An inconvenient Truth’ blijft de opinie en attitude van het publiek (en van jongeren) t.o.v. het probleem onzeker. Veelal wegens de vaak tegenstrijdige informatie in de media, die al dan niet aangebracht of gefilterd werd door diverse belangengroepen.
Tijdens deze voordracht geeft Prof. dr. Dirk Verschuren (bioloog en paleoklimatoloog) een update van de wetenschap over het broeikaseffect, historische klimaatveranderingen en klimaatprognoses, met nadruk op het hoe en waarom, en duiding van de (hardnekkige) mythes en mistgordijnen die een persoonlijk standpunt bemoeilijken.

Spreker : Prof. dr. Dirk Verschuren (Vakgroep Biologie / UGENT)

Paleoklimatoloog Prof. dr. Dirk Verschuren is verbonden aan de Vakgroep Biologie van de UGent. Zijn onderzoek focust op de klimaat- en ecologische geschiedenis van Afrika als kader voor haar cultuur- en politieke geschiedenis, en als lange-termijnperspectief voor de huidige wisselwerking tussen mens, klimaat en natuur in ontwikkelingslanden. Zijn klimaatreconstructies uit Afrika vormen de tropische tegenhanger van klimaatdata uit ijsboringen in Groenland en Antarctica.

‘Terra 2022’ is een uniek educatief evenement voor alle leeftijden in samenwerking met Avansa Oostende / Westhoek en tal van andere educatieve partners. Ontdek ook onze andere ‘Terra 2022’ activiteiten …

Geschikt vanaf : + 12 jaar
Tijdsduur : 2.00 uur (+ pauze)

Loading...