Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

Perseus nights

Elk jaar beweegt de Aarde door een wolk van stofdeeltjes achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle wat resulteert in tal van heldere meteoren met het hoogtepunt tijdens de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 augustus.

Naar aanleiding van dit jaarlijks wederkerend hemels spectakel organiseert Astropolis een publieke waarneemavond in een bijzonder gezellig kader. Vanaf 19.00 uur opent Astropolis z’n deuren waar iedereen gratis een locatie kan kiezen op de waarneemweide (park ‘Nieuwe koers’). Breng alvast een deken, slaapzak en / of een ligstoel mee zodoende u comfortabel kan turen naar de hemel. Op verschillende locaties kan u reuze verrekijkers terugvinden waarmee u vrij kan waarnemen. Voor dranken en versnaperingen kan u terecht in ons gezellige Astrocafé.

Mini-voordrachten

Om 20.30 uur en 21.30 uur voorzien we een mini-voordracht (30 minuten) in ons Lemaitre auditorium met als thema “Wat zijn meteoren ?” (eventueel voorzien we nog een derde mini-voordracht om 22.30 uur). U leert er alles over meteoren. Over hun ontstaan, de diverse soorten meteorenzwermen tot hoe je deze optimaal kan waarnemen. De plaatsen zijn beperkt tot 50 personen per sessie. U vindt de beide voordrachten elders op deze website.. De prijs voor een ticket bedraagt slechts 3.00 Euro per persoon.

Klik HIER om u in te schrijven voor voordracht 1 of HIER voor voordracht 2.

Dining with the stars

Astronomie leunt tijndens dit evenement nauw aan bij gastronomie in de vorm van een gezellige BBQ onder de noemer ‘Dining with the stars’. Voor slechts 30,00 euro p/p kan u aanschuiven bij onze overheerlijke en uiterst verzorgde BBQ met deze samenstelling : vier stukken vlees (ribbetjes, BBQ worst, kipfilet en brochette), vijftien soorten groenten in de vorm van een salad-bar, aardappelsalade en drie soorten koude sausen en warme Provençaalse saus. Water is inbegrepen. Voor andere dranken kan u terecht in ons Astrocafé. De BBQ start overigens stipt om 19.30 uur ! Inschrijven kan tot uiterlijk 8 augustus !

Klik HIER om u in te schrijven voor ‘Dining with the stars’.

Er is een fietsstalling. Parkeren met de wagen dient te gebeuren op de vaste strook op de Duinkerkseweg nabij het pand. Er zijn voldoende plaatsen.

| Prijs : GRATIS !
| Doelgroep : 8 tot 88 Jaar.
| Maximaal aantal deelnemers : Onbeperkt.
| Van 19.00 tot 00.00 uur. Deuren open vanaf 19.00 uur.

(*) Opgelet ! Het waarnemen is gratis, de voordracht en de BBQ zijn betalend ! 

Laden...