Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

Project Artemis

Het Artemisprogramma is een door de NASA opgestart internationaal ruimtevaartprogramma dat tot doel heeft om opnieuw mensen naar de Maan de te brengen. Tevens wordt dit programma ook gezien als voorbereiding op bemande ruimtevaart naar Mars …

Spreker : Patrick Jaecques (Astropolis)

De rode draad in het leven van Patrick Jaecques is ongetwijfeld zijn passie en gedrevenheid om sterrenkunde en ruimtevaart te populariseren bij het brede publiek. Een passie die ontstond toen hij als kleuter elke nacht de duisternis in keek op zoek naar de Maan en de sterren. De gedrevenheid ontstond later, toen hij als 14 jarige lid werd van een plaatselijke sterrenkundige vereniging. Daar legde hij zich toe, aan de hand van artikels, voordrachten en tentoonstellingen, om de schoonheid en complexiteit van het heelal op een verstaanbare manier uit de doeken te doen. Later, toen hij te oud werd om nog langer lid te zijn van een jongerenvereniging, richtte hij de Astro Event Group op die de krijtlijnen uittekende van het Astropolis project. Heden, elf jaar na het bedenken van het concept, kan iedereen in Astropolis terecht om wat bij te leren over het wonderbaarlijke heelal en onze verkenning hiervan.

Adviesleeftijd : + 8 Jaar
Tijdsduur : 2 uur

De deuren openen om 09.45 uur en de voordracht begint stipt om 10.00 uur. Achteraf kan er gezellig nagepraat worden in het Astrocafé.

Loading...