Ontdek en beleef sterrenkunde en ruimtevaart in :

Project leefbaar Oostende

Het klimaat verandert. We hebben langere periodes van droogte, maar ook korte maar zeer intense regenbuien, de zeespiegel stijgt en de aarde warmt op. We zullen ons niet alleen aanpassen, maar ook maatregelen treffen om dit proces tegen te gaan. Daarom dat we met ‘Project leefbaar Oostende’ maatregelen invoeren die ons, als stad, deze uitdaging moeten helpen aanpakken. Ons aanpassen doen we door bijvoorbeeld meer water op te vangen, om te hergebruiken in drogere periodes. Het proces afremmen doen we door bijvoorbeeld fossiele brandstoffen voor verwarming te vervangen door een aansluiting op het warmtenet. Ook elektrische auto’s, zonnepanelen en andere energetische renovaties helpen hierbij. En wat kan jij doen ?

Spreker : Karen Francois (Energiehuis Oostende)

Energiehuis Oostende helpt Oostendenaars die slim willen omgaan met energie met tal van diensten om minder te verbruiken, de energiefactuur te verlagen én werkt mee aan het plan “Leefbaar Oostende”.

‘Terra 2022’ is een uniek educatief evenement voor alle leeftijden in samenwerking met Avansa Oostende / Westhoek en tal van andere educatieve partners. Ontdek ook onze andere ‘Terra 2022’ activiteiten …

Geschikt vanaf : + 12 jaar
Tijdsduur : 2.00 uur (+ pauze)

Loading...