Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

Space Village – Workshop : De zon als actieve ster

A Touch of Space Weather (BIRA / Ukkel)

“A Touch of Space Weather” laat je kennismaken met de wetenschap van het ruimteweer en laat het je ook letterlijk voelen. Wat is ruimteweer en hoe wordt het veroorzaakt? Wat zijn de gevolgen op aarde en hoe zijn we ertegen beschermd? Dat alles komt aan bod via een set tastbare afbeeldingen!

We nodigen iedereen, en in het bijzonder blinde en slechtziende mensen, uit om eens langs te komen en alles over dit fascinerend onderwerp te leren! In de loop van het tweedaagse evenement worden daarnaast maar liefst 4 (knutsel)workshops georganiseerd, waarbij we jongeren vanaf 10 jaar uitnodigen om bij te dragen aan het creëren van materiaal voor hun blinde en slechtziende leeftijdsgenoten.

Dinsdag en woensdag, telkens om 14u en 16u. De workshop is gratis en duurt een uur. We werken telkens rond een ander thema, dus wie dat wenst, kan gerust aan meerdere workshops deelnemen.

– DI 14u-15u: Workshop “De zon als actieve ster
– DI 16u-17u: Workshop “Het beschermend schild van de Aarde”
– WOE 14u-15u: Workshop “De aardatmosfeer en noorderlicht”
– WOE 16u-17u: Workshop “De gevolgen van ruimteweer op Aarde”

Het materiaal dat jij samen met ons tijdens deze workshops maakt, zal volgend schooljaar aan scholen met blinde en slechtziende leerlingen geschonken worden. Zo kan ook jij, al lerend, je steentje bijdragen om wetenschap toegankelijk te maken voor iedereen! Schrijf je als de bliksem in !

Laden...