Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

Sterrenkunde met de verrekijker

Zowat iedereen heeft wel ergens een verrekijker liggen. Of kan er eenvoudig, via vrienden of familie, aan geraken. Welnu, zelfs met zo’n eenvoudige verrekijker valt er al heel wat te ontdekken aan de nachtelijke hemel. Van de Maan, een komeet of zelfs enkele deep-sky objecten zoals sterrenhopen of sterrenstelsels. Je dient enkel te weten waar en wanneer te kijken. Welnu, dit ontdek je tijdens deze boeiende voordracht …

Spreker : Patrick Jaecques (Astropolis)

De rode draad in het leven van Patrick Jaecques is ongetwijfeld zijn passie en gedrevenheid om sterrenkunde en ruimtevaart te populariseren bij het brede publiek. Een passie die ontstond toen hij als kleuter elke nacht de duisternis in keek op zoek naar de Maan en de sterren. De gedrevenheid ontstond later, toen hij als 14 jarige lid werd van een plaatselijke sterrenkundige vereniging. Daar legde hij zich toe, aan de hand van artikels, voordrachten en tentoonstellingen, om de schoonheid en complexiteit van het heelal op een verstaanbare manier uit de doeken te doen. Later, toen hij te oud werd om nog langer lid te zijn van een jongerenvereniging, richtte hij de Astro Event Group op die de krijtlijnen uittekende van het Astropolis project. Heden, elf jaar na het bedenken van het concept, kan iedereen in Astropolis terecht om wat bij te leren over het wonderbaarlijke heelal en onze verkenning hiervan.

| Prijs : 6.00 Euro.
| Doelgroep : 8 tot 88 Jaar.
| Maximaal aantal deelnemers : 50.
| Locatie : Lemaitre auditorium (1e verdiep).
| Van 19.00 tot 21.00 uur. Deuren open vanaf 18.45 uur.

Bereikbaarheid : Astropolis ligt aan het ‘Groen lint’ van Oostende. Er is een ruime fietsstalling naast het pand. U kan gratis parkeren met de wagen langs de Duinkerkseweg vanaf de toegangsbrug. Met de bus neemt u lijn 6 richting luchthaven met halte ‘Distellaan’. Van daaruit is het, via het woonzorgcentrum, 750 m wandelen door park ‘Nieuwe Koers’ tot aan Astropolis.

Laden...