Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

TERRA 2023 – Wild land

TERRA, het jaarlijkse ‘Climate change event’ te Oostende, is een realisatie van AVANSA en Astropolis met de steun van diverse educatieve partners, sponsoren en vrijwilligers. Deze editie kwam tot stand dankzij de samenwerking met O.666, Bibliotheek Oostende, Amstelfilm, 11.11.11, Beavent en de Stad Oostende.

De mythische wolf is terug in België. De oehoe en de raaf ook. De zeehond en de bever. De tropische boomkikker. Zelfs de mysterieuze lynx. En wie weet straks ook de iconische bruine beer? Het lijstje is indrukwekkend. Waarom keren deze wilde dieren terug naar ons land en wat zegt dat over onze natuur, vraagt journalist Paul Cobbaert zich af. Hij gaat praten met biologen, natuurwerkers, beleidsmakers en activisten. Zijn boek ‘Wild land’ is geen wetenschappelijk traktaat, maar een vat vol verhalen. Over de laatste wolf en koning Leopold I, over nazi’s en wasberen, over boze boeren en jagers, over de bloedstollende comeback van de bever, en veel meer.

Gastspeker : Paul Cobbaert (Journalist)

Paul Cobbaert (1984) is een kind van het West-Vlaamse boerendorpje Bekegem. Hij is freelancejournalist en werkt vooral als politiek interviewer voor De Zondag en Krant van West-Vlaanderen. Wildlife is zijn eerste passie. Hij is ook auteur van Birma: Het gouden land en de generaal.

Locatie : Astropolis, Duinkerkseweg 16, 8400 Oostende (B).

| Prijs : 5.00 Euro.
| Doelgroep : 12 tot 88 Jaar.
| Maximaal aantal deelnemers : 50.
| Van 19.00 tot 21.00 uur. Deuren open vanaf 18.45 uur.

Klik HIER om u in te schrijven via de AVANSA website !

Ontdek onze educatieve TERRA website op : www.terra-event.be !

WordPress PopUp Plugin