Ontdek en beleef sterrenkunde en ruimtevaart in :

Tuinen van Stene

De ‘Tuinen van Stene’ liggen in een historisch polderlandschap dat verscholen ligt tussen de baanwinkels langs de Torhoutsesteenweg, het Sint-Adreasinstituut, het polderdorp Stene, de open Snaaskerkepolder en 20ste eeuwse woonwijken van Oostende. De Tuinen zijn een groene oase van 35 hectare en een voorbeeld van een 21ste eeuws voedsel-, landschaps- en landbouwpark.
De ‘Tuinen van Stene’ bestaan uit vier delen: een biopluktuin, een waterweidelandschap (met de waterloop het Hendriksgeleed), een akkerlandschap (een zone voor innovatieve ontwikkelingen op het vlak van stadslandbouw) en een voedselplatform waar de ter plaatse gekweekte groenten aangeboden kunnen worden voor distributie.

De Tuinen van Stene zijn veel meer dan een groenruimte voor omwonenden en andere Oostendenaars. Het park is een laboratorium voor innovatieve landbouw en landbouweducatie, maar ook een plek voor natuurontwikkeling, een plaats voor ontspanning en een bijzonder wandelparadijs. Zo kun je langs de biopluktuin, door de begraasde weides richting Schorredijk en Stenedorp over een nieuwe brug over het Provinciegeleed wandelen en fietsen.

Dirk Beirens is ervaren gids bij ‘Lange Nelle’ en zal de deelnemers begeleiden tijdens hun ontdekkingstocht in de ‘Tuinen van Stene’.

 

Programma

14.00 uur – Verzamelen met de fiets aan Astropolis.
14.15 uur – Vertrek met de fiets naar Stene.
14.30 uur – Rondleiding met gids.
16.30 uur – Vertrek met de fiets naar Astropolis.
16.45 uur – Einde.

17.00 uur – Voordracht : Ecologisch tuinieren (*).
18.00 uur – Einde.

(*) Niet inbegrepen in de prijs. Afzonderlijk in te schrijven via deze website.

‘Terra 2022’ is een uniek educatief evenement voor alle leeftijden in samenwerking met Avansa Oostende / Westhoek en tal van andere educatieve partners. Ontdek ook onze andere ‘Terra 2022’ activiteiten …

Geschikt vanaf : + 10 jaar
Tijdsduur : 1.00 uur (+ pauze)

 

Loading...