Ontdek en beleef sterrenkunde en ruimtevaart in :

Weerzeggerij

Wat vertellen weerspreuken ons? In deze lezing worden er een aantal weerspreuken behandeld. We gaan telkens een spreuk voor het voetlicht brengen en kijken dan of er in die spreuk een kern van waarheid zit. Dikwijls is dat wel het geval, in vele andere gevallen niet. Telkens wordt er rond die spreuk dan dieper in gegaan op een bepaald fenomeen dat daaraan kan gelinkt worden en kijken we of er een diepere wetenschappelijke, weerkundige achtergrond die achter deze spreuk schuilt.

We hebben het echter zeker niet enkel over weerspreuken. We hangen aan de spreuken ook telkens allerlei weerkundige en andere weergerelateerde fenomenen vast zodat er ook per maand een blik achter de schermen gegeven wordt van diverse weerkundige verschijnselen. Dit alles in een zeer gemoedelijke en begrijpelijke uiteenzetting zonder dat het zwaar wetenschappelijk wordt, kortom: iedereen kan de lezing volgen.

Gaandeweg kom je ook alles te weten over onze kalender en hoe de maanden van het jaar tot onze huidige setting gekomen zijn …

Spreker : Geert Naessens (Radio-2 / Focus-WTV) (Afgelast)

Van kindsbeen af is Geert Naessens (1974) gepassioneerd door weer en natuur. Hij begon op zeer jonge leeftijd met weerwaarnemingen. Als weerman is hij een vaste waarde bij diverse lokale en nationale media waar je hem elke dag van de week kan horen, lezen of zien.

‘Terra 2022’ is een uniek educatief evenement voor alle leeftijden in samenwerking met Avansa Oostende / Westhoek en tal van andere educatieve partners. Ontdek ook onze andere ‘Terra 2022’ activiteiten …

Geschikt vanaf : + 10 jaar
Tijdsduur : 2.00 uur (+ pauze)

Loading...