Het sterrenkundige en ruimtevaartgerichte museum

Workshop waterraketten

Vandaag bouwen we een waterraket die tot 30 meter hoog vliegt. Althans, wanneer romp, vleugels en neuskegel perfect op elkaar zijn afgestemd. Het principe is simpel. De raket werkt door middel van de derde wet van Newton waardoor een verhoogde luchtdruk, binnenin de raket, zorgt dat het water er in een rotvaart uit wordt gedrukt en de raket het luchtruim kiest. Klinkt moeilijk, maar het is dolle pret !

Al onze workshops worden begeleid door één of twee goed opgeleide edutainers waardoor hulp van (groot) ouders niet nodig is. Tevens is onze ruimte beperkt in omvang. Wenst u toch erbij te zijn ? Neem dan eerst contact met ons op via info@astropolis.be of 059/36.09.78.

| Prijs : 6.00 Euro.
| Doelgroep : 6 tot 12 Jaar.
| Maximaal aantal deelnemers : 20.
| Van 16.30 tot 18.00 uur. Deuren open vanaf 14.00 uur.

Bereikbaarheid : Astropolis ligt aan het ‘Groen lint’ van Oostende. Er is een ruime fietsstalling naast het pand. U kan gratis parkeren met de wagen langs de Duinkerkseweg vanaf de toegangsbrug. Met de bus neemt u lijn 6 richting luchthaven met halte ‘Distellaan’. Van daaruit is het, via het woonzorgcentrum, 750 m wandelen door park ‘Nieuwe Koers’ tot aan Astropolis.

Astropolis is erkend als STEM academie

Laden...