Partners

Astropolis werkt nauw samen met enkele erkende partners en lokale bedrijven om samen een zo divers en kwalitatief mogelijk aanbod aan te kunnen bieden. Van een lekkere versnapering, verhelderende tentoonstellingen tot innovatieve workshops en voordrachten. Hieronder kan u een beknopte beschrijving van onze gewaardeerde partners terugvinden ...

Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie (BIRA) is een Belgische federale wetenschappelijke instelling. Sinds de oprichting in 1964 doet het BIRA onderzoek en geeft het publieke dienstverlening op het vlak van de ruimte-aeronomie, d.i. de fysica en chemie van de atmosfeer van de Aarde en van andere planeten, en de kosmische ruimte.

Met het BIRA werken we samen op verschillende educatieve vlakken.  

Avansa, dat is de goesting om te werken aan verandering in de regio Oostende-Westhoek. Mensen samenbrengen en sterker maken, met de focus op maatschappelijk relevante thema’s. Nieuwe, kritische stemmen en verbeelding alle kansen geven. Samen timmeren aan een betere samenleving, met iedereen mee aan boord én aan het roer ! Hoe doen we dat ? Door vorming en educatie. Ons zal je niet op de barricades zien met scherpe campagnes en pittige slogans. Wij werken aan verandering door mensen te informeren, inspirerende voorbeelden aan te reiken en kritisch te laten denken. We laten hen de grenzen van hun eigen leefwereld overstijgen en bieden kansen om de anderen te leren kennen. Mensen met wie men anders misschien nooit een woord zou wisselen.

Met Avansa werken we jaarlijks enkele boeiende wetenschappelijke voordrachten uit specifiek bedoeld voor een breed publiek. 

De Oostendse Jongerenvereniging Voor Sterrenkunde kern Quasar, of kortweg J.V.S. Quasar, is één van de oudste sterrenkundige jongerenverenigingen van het land. Ze groeperen jongeren tussen 12 en 24 jaar die geboeid zijn door sterrenkunde en ruimtevaart. 

Met J.V.S. Quasar werken we samen aan onze 'Space hoppers' jeugdwerking voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. En tijdens evenementen zoals de 'Sterrenkijkdagen', 'Zonnekijkdagen' en de 'Nacht van de duisternis' bundelen we vaak de krachten zodoende we samen het publiek kunnen doen verwonderen van de nachtelijke hemel ...

De Middelkerkse Modelbouw Vereniging (MMV) werd in september 2010 opgericht. Het doel van de vereniging is het samenbrengen van mensen die als hobby statische modelbouw hebben. Iedere vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur kunnen de leden samenkomen om ideeën uit te wisselen en / of hun creaties te tonen in het dienstencentrum “de Stille Meers” te Middelkerke. Jaarlijks organiseert MMV een modelbouwbeurs waar bevriende clubs hun kunnen tonen in een wedstrijd en handelaars de mogelijkheid bieden om net die éne bouwdoos de je niet kon vinden aan te schaffen. 

Met MMV werken we samen om prachtige diorama's te realiseren die perfect aansluiten bij ons diverse tentoonstellingen.

Lokale bakkerij Van Parijs levert superverse producten voor gebruik in onze cafetaria of tijdens onze diverse evenementen. Zoals donuts, boterkoeken of taarten voor verjaardagsfeestjes ... 

© Copyright 2020-2023 Astropolis vzw - Alle rechten voorbehouden