Jeugdwerking

Astropolis heeft een eigen jeugdwerking voor 8 tot 12 jarigen die gepassioneerd zijn door sterrenkunde en / of ruimtevaart.  Deze jeugdwerking, genaamd 'Space hoppers', vindt steeds plaats op de 4e zaterdag van de maand en dat van 14.30 tot 17.30 uur. Het lidgeld, samenlopend met het schooljaar, bedraagt overigens slechts 50,00 euro. Inschrijven kan door storting van het betreffende bedrag op rekening nr.: BE16 7360 4636 7074 met vermelding van naam van de deelnemer, leeftijd, telefoonnummer en e-mail adres. Inbegrepen is een verzekering en alle activiteiten (behalve kampen en / of uitstappen).

Heeft u vragen ? Contacteer ons dan via info@astropolis.be !

De 'Space Hoppers' activiteiten zijn steeds een mix tussen sterrenkunde en ruimtevaart, zowel theoretisch als praktisch, overgoten met wat humor en plezier. Ook aanverwante wetenschappen, zoals fysica, biologie en chemie durven al eens aan bod komen.

We beginnen steeds met een beetje actualiteit waarbij we de allerlaatste ontdekkingen bespreken aan de hand van heel wat beeldmateriaal. Zo blijft men steeds op de hoogte en leert men wat bij ...

Geregeld wordt er ook geknutseld. Zo hebben we al eens een Maan diorama gemaakt, een planisfeer, een water- en microraket, een zonnewijzer, een 3D schaalmodel en een echt werkende zonnefilter (voor gebruik aan je verrekijker en / of beginnerstelescoop). Kortom, altijd rond het thema sterrenkunde en ruimtevaart.

Omdat wetenschap op zich ' cool ' is voorzien we ook één maal per jaar een wetenschappelijke  show. Daarin worden allerlei principes uitgelegd uit de chemie, fysica, biologie, mechanica, enz ... En we durven ook al eens te experimenteren met onze gloednieuwe VR helmen ... 

Als de weersomstandigheden het toe laten nemen we natuurlijk ook waar. Zo nemen we regelmatig de Zon onder de loep, of beter de telescoop, en spotten we zonnevlekken. Ook leren we de belangrijkste sterrenbeelden aan of bestuderen we de helderste deep-sky objecten.

Ontdek via de activiteitenkalender op deze website, in de 'Ledenwerking' rubriek, wat er op het programma staat tijdens de volgende 'Space hoppers' activiteiten.

Als 'Space hopper' krijg je trouwens ook een maandelijkse nieuwsbrief waarin heel wat nuttige zaken staan. Zo blijf je steede op de hoogte ...

De leeftijdscategorie voor onze 'Space hoppers' werd bewust vastgelegd van 8 tot 12 jaar. Dit om verschillende redenen zijnde de noodzaak voor voldoende handvaardigheid, ruimtelijk inzicht en algemene kennis.

Daarenboven dekt de verzekering enkel kinderen ouder dan 8 jaar voor de bouw en lancering van microraketten wat betekent dat we geen enkele uitzondering kunnen maken op de minimumleeftijd. Ook niet voor hoogbegaafden. Gelieve hier aub rekening mee te houden (tijdens de inschrijving) !


De 'Space hoppers' worden professioneel begeleid door de leden van J.V.S. Quasar. Bent u ouder dan 12 jaar (en jonger dan 24 jaar) alsook geboeid door sterrenkunde en ruimtevaart ? Dan kan u terecht bij JVS Quasar, de Jongerenvereniging Voor Sterrenkunde uit Oostende . Ontdek alles over JVS Quasar via : www.jvs-quasar.be !

© Copyright 2020-2023 Astropolis vzw - Alle rechten voorbehouden