STEM academie

Jongeren tussen 8 en 12 jaar die geboeid zijn door wetenschap kunnen vanaf volgend jaar terecht in onze STEM academie. STEM staat overigens voor 'Science Technology Engineering and Mathematics' wat betekent dat we een breed gamma aan wetenschappelijke workshops en experimenten zullen aanbieden. Van programmeren, het samenstellen van LEGO Boost robots tot het ontwerpen en lanceren van echte raketten. Het geheel is dan ook een leuke mix tussen theorie en praktijk !

Elke 1e zaterdag van de maand, van 14.00 tot 18.00 uur, komen de jongeren van onze STEM academie bijeen in onze goed uitgeruste 'Sputnik lab' workshopruimte waar men kan genieten van een uiterst gevarieerde STEM activiteit. Zo leert men bij ons in Scratch en Python programmeren met als doel een echte robot aan te sturen of een raket van allerlei elektronische snufjes te voorzien. Maar ook experimenten rond chemie, fysica, mechanica en 3D printen staan bij ons op het programma ...

Bij ons worden de jongeren individueel begeleid en wordt theorie en praktijk samen gegeven in één dynamisch geheel. Omdat we de jongeren optimaal willen stimuleren nodigen we af en toe een gepassioneerde gastspreker uit en bezoeken we één maal per jaar een hogeschool, universiteit of hightech bedrijf die innovatief bezig blijkt.

Onze STEM academie is betalend per sessie. Er wordt dus geen lidgeld gevraagd. Inbegrepen is het gebruik van allerlei materialen, toestellen en vooral een flinke dosis (leer) plezier. Voor de organisatie van onze STEM academie werken we samen met tal van vrijwilligers uit diverse Oostendse scholen. Met steun van Coderdojo, Oostende@internet en TE Connectivity.

© Copyright 2020-2023 Astropolis vzw - Alle rechten voorbehouden